Author Details

Gretig Jong Oranje Boekt Overtuigende En Dikke Zege Ek Binnen Handbereik

Gretig Jong Oranje boekt overtuigende en dikke zege, EK binnen handbereik

Oranje kan zich na indrukwekkende zege opstaan maken voor EK

Nederland heeft zich zondag verzekerd van een plek in de Elite Round van het EK Onder-19. In een goed gevuld Cambuur Stadion werd Jong Oekraïne met 5-0 verslagen.

Onder leiding van coach Mischa Visser speelde Oranje een uitstekende wedstrijd. De jonge talenten waren vanaf de aftrap gretig en dwongen Oekraïne direct terug op eigen helft.

Hendriks opent score, Van den Berg verdubbelt

Na een kwartier spelen was het Daan Hendrikx die de score opende. De aanvaller van PSV rondde een goede aanval koelbloedig af. Tien minuten later was het Vince van den Berg die de marge verdubbelde met een fraaie vrije trap.

In de tweede helft bleef Oranje dominant. Na een uur spelen scoorde invaller Jay Enem de 3-0. De aanvaller van FC Utrecht pikte een teruggelegde bal op en schoot onberispelijk raak.

Invallers maken het af

Met nog twintig minuten te spelen maakte Dani van den Heuvel er 4-0 van met een knappe solo. In de slotfase bepaalde invaller Delanoy Buitenhuis de eindstand op 5-0.

EK binnen handbereik

Door de overwinning is Oranje Onder-19 nu zeker van een plek in de Elite Round van het EK. In maart strijdt Nederland om een ticket voor het EK dat in juli 2023 in Slowakije wordt gespeeld.

De Elite Round wordt gespeeld van 21 tot en met 29 maart. Oranje is ingedeeld in Groep 3, samen met Engeland, Servië en Oostenrijk.